/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

Marea Britanie a anunțat ora și data la care va ieşi din Uniunea Europeană

10 noiembrie 2017, ora 10:31

Amendamentul nostru stipulează clar că Marea Britanie iese din UE la 29 martie 2019, la ora 23:00. Am ascultat opinia publică şi Parlamentul şi am făcut această schimbare pentru a elimina orice confuzie sau preocupare cu privire la ceea ce înseamnă “, a spus Davis.

Premierul britanic Theresa May a declarat că decizia de a pune data exactă de Brexit “pe prima pagină” a legislaţiei privind ieşirea din UE arată că guvernul este hotărât să ducă procesul la bun sfârşit.

Theresa May a avertizat parlamentarii să nu încerce să încetinească sau să oprească procesul de Brexit, în condiţiile în care legea britanică de ieşire din UE va ajunge în Parlament în luna decembrie. Proiectul vizează transpunerea legislaţiei UE în legislaţia britanică şi evitarea unui vid legislativ în ziua în care Marea Britanie va părăsi Blocul comunitar.

Nimeni să nu se îndoiască de hotărârea noastră, Brexit se întâmplă. Acest proiect de lege istoric este fundamental pentru obţinerea unui Brexit lin şi ordonat şi oferă cea mai mare claritate şi certitudine posibile pentru toate companiile şi familiile din întreaga ţară. Vreau ca toţi politicienii să se alăture pentru a negocia un acord bun privind Brexit. Dar vreau să spun foarte clar: Nu vom tolera încercările de a folosi procesul de modificare a acestui proiect de lege ca pe un mecanism care încearcă să blocheze dorinţele democratice ale poporului britanic, încercând să încetinească sau să oprească ieşirea noastră din Uniunea Europeană“, a spus May.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram