/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Cazul Braguța: A fost creat un grup de lucru pentru gestionarea cazurilor de arest al persoanelor cu boli psihice

missing
10 noiembrie 2017, ora 09:57

Subiectele cheie discutate au fost: necesitatea internării tuturor persoanelor cu dizabilități mintale la etapa aplicării arestului preventiv, crearea unei secții special adaptate pentru aceste persoane și efectuarea procedurilor de expertiză psihiatrică.

A fost propusă crearea unei secții special adaptate potrivit prevederilor Codului de Procedură Penală, în subordinea Spitalului Clinic de Psihiatrie din Chișinău. Costul construirii acesteia a fost estimat la 4 milioane lei.

Specialiștii vor elabora un acord de colaborare pentru o comunicare corespunzătoare între instituțiile statului. Astfel, ar putea fi gestionate corect situațiile de aplicare a măsurilor de arest la etapa urmăririi penale față de persoanele cu boli psihice.

Grupul de lucru este format din reprezentanți ai Ministerului Justiției, Departamentului Instituțiilor Penitenciare, Procuraturii Generale, Instituția Ombudsmanului, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram