Moldstreet: Tranzacţie de 71 de milioane de lei cu acţiunile celei de-a doua ca mărime fabrici de bere

Foto: moldstreet.com

Pe 7 noiembrie, în cadrul a opt tranzacţii înregistrate în afara pieței reglementate sau MTF au fost tranzacționate 795.735 de acțiuni ale companiei Beermaster din Bălți sau 94,83% din capitalul societății.

Potrivit informației publice pe pagina autorităților de reglementare, valoarea tranzacțiilor a constituit circa 71,3 milioane de lei. De fapt, aceste tranzacții cu acțiunile Beermaster au fost o operațiune de „achiziționare a acțiunilor proprii de către emitent în cazul reorganizării”, scrie moldstreet.com.

În ianuarie 2017, Consiliul de Administrare al companiei Beermaster din Băți, care controlează a doua ca mărime fabrică de bere din Republica Moldova, a inițiat reorganizarea societății pe acțiuni în trei entități – două SRL-uri și o SA.

Măsura care se încadrează în limitele legislației permite consolidarea situației familiei fostului deputat comunist Ion Guțu în cadrul întreprinderii și ar putea lăsa cu gaura de covrig peste 4.700 de acționari mici.

Beermaster SA deține active evaluate la peste 61 de milioane de lei și a raportat în 2016 pierderi de 133.335 de lei, după ce în 2015 a înregistrat pierderi de 1,68 milioane de lei, iar în 2014 – pierderi de peste trei milioane de lei.

Citește continuarea aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Cristina Aramă
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente