/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro și avertizare de rang înalt. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea rusă”

Peste 900 de familii social vulnerabile au beneficiat de ajutor și sprijin din partea comunității și a ONG-urilor

missing
10 noiembrie 2017, ora 06:00

În total, în proiect au fost implicate 28 de organizații non-guvernamentale. Din ele, circa 24 au progresat rapid și au continuat să fie active pe toată durata proiectului. Aceste organizații activează în 13 raioane ale țării, inclusiv în raioanele din stânga Nistrului: Ocnița, Edineț, Dondușeni, Râșcani, Drochia, Bălți, Tiraspol/Bender, Chișinău, Hâncești, Cimișlia, Leova, Basarabeasca, Cantemir. Toate ONG-urile selectate activează în domeniul social, iar activitatea lor în mare parte vine în sprijinul familiilor vulnerabile cu copii, a vârstnicilor, persoanelor cu nevoi speciale, reprezentanților minorităților etc. Aceste organizații și-au exprimat dorința clară să participe în procesul de colaborare și dialogul cu autoritățile, pentru a aduce o schimbare pentru familiile și copiii social-vulnerabili.

13 dintre cele mai active ONG-uri au beneficiat de mini-granturi în valoare de 2 000 euro. Unii au folosit acești bani ca să organizeze evenimente de sensibilizare a opiniei publice, ateliere de creație, activități extrașcolare, tabere de vară, seminare de parenting, cluburi pentru adolescenți despre deprinderi de viață, evenimente de sensibilizare – cu alte cuvinte tot ce este mai aproape și mai necesar pentru copiii și familiile din comunitate.

Totodată, circa 4 000 de oameni au primit materiale sau au participat activ la evenimente și activități menite să promoveze valorile europene, drepturile omului și copilului și să mobilizeze resurse financiare și umane în comunități în beneficiul familiilor cu copii.

Proiectul „Consolidarea capacității societății civile pentru participarea incluzivă în societate a celor mai marginalizați părinți și copii” a fost implementat de CCF/ HHC Moldova în perioada 2015-2017 și finanțat de Uniunea Europeană. Costurile proiectului se ridică la 336 000 de euro.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram