(GALERIE FOTO) Cele mai tari 8 forte de elită ale lumii şi testele extreme la care sunt supuşi recruţii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Sunt cele mai bune din cele mai bune și, cu toate că este greu să faci comparație între forțele de elită ale unei țări și ale alteia, Business Insider a realizat un top 8 al celor mai bune de pe mapamond.

Într-o lume unde importanța mărimii unei armate naționale nu mai este un indicator al eficienței sale, acești soldați sunt speranța țărilor lor pentru a rezolva cele mai dificile sarcini.

8. Grupul de Servicii Speciale (SSG) din Pakistan este mai bine cunoscut în țară drept „berzele negre”, după acoperământul de cap special al membrilor săi. Antrenamentele includ marș de aproape 58 de kilometri în 12 ore și o alergare de 8 kilometri în 20 de minute, în echipament complet.
Grupul de Servicii Speciale (SSG) din Pakistan

7. Unitatea de Operațiuni Speciale din Spania, devenită Forța de Luptă Specială Navală în 2009, este una dintre cele mai respectate forțe de elită din Europa. Creată în 1952 ca unitate de voluntari, a urmat exemplul SAS pentru a deveni o forță de luptă de elită. Rata de respingere a candidaților este extrem de ridicată – 70-80%, și nici 100% nu este neîntâlnită.
Unitatea de Operațiuni Speciale din Spania

6. Grupul Alfa din Rusia este una dintre cele mai cunoscute forțe de elită ale lumii. Unitatea antiterorism a fost creată de KGB în 1974 și rămâne sub FSB în zilele noastre.
Grupul Alfa din Rusia

5. Din toate unitățile de elită ale lumii, puține se pot lua la întrecere cu Grupul Național de Intervenție al Jandarmeriei din Franța (GIGN). Grupul are 200 de membri special antrenați să răspundă luărilor de ostatici.
Grupul Național de Intervenție al Jandarmeriei din Franța

4. În Israel, Sayeret Matkal este una dintre cele mai grozave unități de elită ale lumii. Scopul său principal este strângerea de informații și operează deseori în interiorul liniilor inamicului. În timpul selecției, recruții îndură exerciții de antrenament dure, fiind urmăriți constant de medici și psihologi, pentru ca doar cei mai duri să poată intra în unitate.
În Israel, Sayeret Matkal

3. Special Air Service (SAS) din Marea Britanie este echivalentul de infanterie al Special Boat Service. Pe însemnele lor este scris logo-ul „Cine îndrăznește câștigă”.
Special Air Service (SAS) din Marea Britanie

2. Echivalentul britanic al Navy SEALS este Special Boat Service (SBS). Procesul de selecție implică un test de anduranță, antrenamente în pădurea tropicală din Belize și antrenament de supraviețuire, inclusiv interogarea intensă a candidaților.
Special Boat Service

1. Pentru a te alătura Navy SEALS, în America, trebuie să poți face un minim de 42 de flotări în două minute, 50 de genuflexiuni în două minute și să alergi 2,5 kilometri în 11 minute. După care începe antrenamentul.
Navy SEALS, în America


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...