17:00:59 29.03.2024
Stiri

PRIORITĂȚI // Moldovenii au alte cerințe decât recuperarea MILIARDULUI FURAT. Doar 2% din cetățeni vor ca Guvernul Filip să se ocupe de această problemă

Social 09.11.2017 21:16 Vizualizări1811 Autor: Ziarul National
PRIORITĂȚI // Moldovenii au alte cerințe decât recuperarea MILIARDULUI FURAT. Doar 2% din cetățeni vor ca Guvernul Filip să se ocupe de această problemă Mold-Street


Cetățenii R. Moldova nu cred că recuperarea miliardului furat din sistemul bancar trebuie să reprezinte o prioritate pentru Guvernul condus de premierul Pavel Filip. Doar 2 la sută din respondenții sondajului realizat de International Republican Institute (IRI) au indicat acest lucru ca fiind necesar.

Potrivit sondajului, moldovenii vor ca Guvernul Filip să mărească salariile și pensiile – 35%. Pe locul doi în topul cerințelor este crearea locurilor de muncă – 29%, iar pe locul trei eradicarea corupției – 16%.

În continuare, moldovenii vor un sistem de sănătate mai bun, drumuri mai bune sau prețuri accesibile.

La coada solicitărilor se află și recuperarea miliardului furat din sistemul bancar. Sondajul arată că moldovenii sunt mai interesați ca Președinția și Guvernul să aibă o colaborare mai bună decât cerința ce ține de recuperarea banilor furați din sistemul bancar.

Sondajul IRI a fost efectuat în perioada 23 septembrie - 17 octombrie curent pe un eșantion de 1 514 persoane.

De menționat că autoritățile susțin că a fost recuperat pană acum un miliard de lei din banii sustrași din sistemul bancar. Alte aproape cinci miliarde urmează să fie obținute din vânzarea unor active. O altă parte din banii sustrași ar fi peste hotarele R. Moldova. Compania Kroll, care a fost contractată de Banca Națională a Moldovei, urmează să arate cine a beneficiat de acești bani și unde se află ei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md