Un asistent medical a ucis peste 100 de oameni cu un medicament letal. Detaliile anchetei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un asistent medical din Germania a ucis peste 100 de pacienți, administrându-le supradoze fatale de medicamente. Niels Hoegel a fost deja condamnat la închisoare pe viață pentru moartea a două persoane, însă faptele lui terifiante continuă să iasă la iveală, relatează BBC News.

El este considerat unul dintre cei mai mari criminali în serie din Germania. Asistentul medical a ucis zeci de pacienți care se aflau în spitalul unde el lucra. El le-ar fi administrat oamenilor supradoze fatale de medicamente, în încercarea de a-și impresiona colegii cu încercările sale de resuscitare a pacienţilor care făceau stop cardiac din cauza supradozelor.

Ancheta în cazul lui nu a început acum. El a fost condamnat deja la închisoare pe viață pentru moartea a două persoane, iar timpul procesului din 2015 el a recunoscut că a ucis până la 30 de persoane. Procurorii au făcut însă noi descoperiri, iar bărbatul urmează să fie vizat de noi acuzații. Mai precis, de la începutul anului, anchetatorii germani au adunat dovezi că Niels Hoegel a ucis de fapt peste 100 de oameni, potrivit unica.md.

„Cifra celor ucişi este unică în istoria Republicii federale Germane” a declarat investigatorul şef din parte apoliţiei Arne Schmidt, adăugând că Hogel a ucis persoanele la întâmplare.

Se pare că asistentul medical a ucis 38 de pacienți în Oldenburg, iar apoi s-a mutat la un spital din Delmenhorst, unde a ucis alți 62 de oameni. Crimele au avut loc în perioada 1999-2005.

Anchetatorii ar fi ucis chiar mai mulți pacienți, însă au fost incinerați, între timp. Totodată, peste 130 de foști pacienți ai asistentului medical au fost exhumați în cadrul anchetei.

Faptele terifiante ale bărbatului au ieșit la iveală după ce o altă asistentă a văzut că un pacient care avea o stare de sănătate stabilă a început să aibă probleme cardiace. Totodată, asistenta a observat că Niels era deja în cameră atunci când pacientul a avut nevoie de resuscitare, dar și că în coșul de gunoi se aflau flacoane goale de medicamente. În timpul procesului, Niels a spus că îi pare rău și că speră că familiile victimele „își vor găsi pacea”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...