Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat, responsabil de siguranţa demnitarilor de rang înalt şi a delegaţiilor străine, a anunţat o licitaţie publică pentru a cumpăra şapte SUV-uri Volkswagen Touareg.

Maşinile ar trebui să fie produse în acest an şi să aibă la bord cel mult 50 de kilometri, scrie autoblog.md. Informaţia a fost publicată recent în Buletinul de achiziţii publice. Potrivit cerinţelor, cele şapte exemplare ar trebui să aibă sub capotă un motor V6 diesel cu o capacitate cilindrică de cel puţin 2.900 de centimetri cubi, care să producă minimum 240 de cai-putere.

Pe lângă toate acestea, maşinile trebuie să fie dotate cu suspensie pneumatică, faruri Bi-Xenon, computer de bord, sistem multimedia cu ecran tactil şi multe altele. Preţul unui astfel de automobil ar fi de aproximativ 50.000 de euro, ceea ce înseamnă că în total statul ar putea achita pentru cele şapte maşini în jur de 350.000 de euro.

Chiar dacă legea nu permite ca instituţiile de stat să anunţe direct ce model şi-ar dori să cumpere, este cunoscut faptul că la întocmirea specificaţiilor se introduc datele modelului dorit şi, astfel, concurentele nu mai au mari şanse de câştig. În cazul cerinţelor SPPS este clar că e vorba despre Volkswagen Touareg, un model care se află deja în parcul structurii de stat.

În afară de asta, SPPS vrea să achiziţioneze şase motociclete, trei minivanuri şi cinci microbuze. Am sunat la serviciul de presă al SPPS pentru a afla mai multe detalii despre acest subiect. Persoana responsabilă ne-a promis că va reveni cu un apel, ceea ce nu s-a întâmplat până acum.