Cum arată prima trecere de pietoni 3D din România

Prima trecere de pietoni 3D din România a fost realizată în Buzău. Elevii Liceului de Arte din oraş au fost inspiraţi de desenele tridimensionale din Islanda şi şi-au dorit să pună în practică acest mecanism de oprire a şoferilor vitezomani din România.

Noua trecere de pietoni tridimensională realizată în Buzău a fost realizată de elevii liceului de artă din oraş, la îndemnul autorităţilor locale. Potrivit TVBuzău, după realizarea mai multor schiţe, elevii şi profesoara acestora au început să picteze trecerea, însă munca acestora nu a fost deloc uşoară.

”Este vorba despre un proiect inedit, e vorba de o idee venită de undeva de prin țările nordice unde Politia Rutieră, pentru a limita numărul de evenimente rutiere în zona școlilor, a implementat o trecere de pietoni 3 D, e vorba de fapt de o pictură 3 D pe asfalt care creează senzația, odată cu apropierea unei mașini, că este supraînălțată, astfel încât șoferii instinctual reduc viteza”, a declarat viceprimarul Buzăului Ionuț Apostu.

În cazul în care proiectul va avea succes la buzoieni, Primăria va dezvolta conceptul şi în alte zone intens circulate ale oraşului.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.