/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Crede că fiica ei este vie. Mama fetei, al cărei cadavru a fost găsit într-un parc din Chișinău, a adunat bani pentru expertiza ADN

09 noiembrie 2017, ora 18:58

Mama minorei, care se presupune că ar fi fost bătută și strangulată, după care aruncată într-un parc din sectorul Rîșcani al capitalei, ne-a rugat să-i protejăm identitatea. Ea spune că declarațiile oamenilor legii, precum că fiica ei ar fi fost prostituată și consumatoare de droguri sunt false.

Fiica mea nu era nici consumatoare de droguri, nici prostituată – locuia împreună cu familia acasă. Informația furnizată de procurorul sectorului Rîșcani, Angela Pleșca, nu este adevărată”, susține mama presupusei victime

Mama presupusei victime ne-a povestit că fiica sa ar fi fugit de acasă după ce s-ar fi certat cu ea și de atunci nu s-a mai întors.

Noi ne-am certat. Am mustrat-o din cauza prietenilor. Probabil, ea ar fi considerat că eu nu am avut dreptate și a plecat de acasă. Și pe la data de 20, noaptea, a reieșit că ea a fost omorâtă”, explică femeia.

Femeia recunoaște că fata obișnuia să consume băuturi spirtoase, să fumeze și să frecventeze cluburile, dar spune că niciodată nu ar fi consumat droguri și nu a fost surprinsă la Calea Basarabiei, așa cum susțin procurorii. Femeia spune că o cunoștea pe fata despre care se spune că i-ar fi ucis fiica. Ea a colectat 12 000 de lei pentru expertiza ADN.

„Din cont propriu vreau să fac expertiza ADN pentru a vedea, e fata mea sau nu”, explică femeia.

Presupusa victimă s-a născut în satul Mîndîc, raionul Drochia, acolo unde a învățat până în clasa a 7-a. Una din vecinele fetei ne-a spus că situația familie era una complicată.

Era o fire răbdătoare, înțelegătoare și nu se ofensa. Noi nu am observat întrebuințări de droguri. Ea poseda foarte bine internetul. Ea nu era o fetiță de stradă”, a povestit o vecină a presupusei victime.

Contactați de TV8, procurorii care se ocupă de acest caz ne-au spus că sunt încrezuți în versiunea lor, mai ales că fata care a omorât minora și-a recunoscut vina și a povestit cum a comis crima, iar mama a recunoscut unele obiecte care aparțineau fiicei ucise.

Sunt acumulate suficiente probe, inclusiv expertize și declarațiile mamei care a recunoscut obiectele găsite la fața locului, pe care le-a purtat fiica ei dispărută. Mai mult, persoana asta care e reținută și învinuită în dosar, indică concret pe cine a bătut ea”, a declarat Corneliu Bratunov, șef oficiul Procuraturii Rîșcani.

Cadavrul presupusei victime a fost găsit în stare de putrefacție într-un parc din sectorul Rîșcani, acum două luni. Potrivit procurorilor, aceasta ar fi fost bătută și strangulată de o adolescentă de 14 ani din cauza unei datorii. Adolescenta suspectată de crimă este originară din Strășeni și se află în arest. Ea riscă cel puțin 10 ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram