Campanie anticorupţie în Arabia Saudită; Prinți și miniștri arestați

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Mai mult de 200 de persoane au fost arestate în Arabia Saudită în cadrul unor epurări anticorupţie fără precedent întreprinse recent de acest regat, care a vizat inclusiv prinţi şi miniştri, a anunţat joi, într-un comunicat, procurorul general al ţării, informează AFP.

„Un număr total de 208 de persoane au fost convocate până în prezent pentru a fi interogate. Dintre aceste 208 de persoane, şapte au fost eliberate fără a fi inculpate. Amploarea potenţială a faptelor de corupţie care au fost dezvăluite este foarte mare”, a anunţat Ministerul Informaţiei al Arabiei Saudite.

Sumele deturnate prin aceste acte de corupţie ating 100 de miliarde de dolari în decurs de zeci de ani, potrivit aceleiaşi surse, care vorbeşte despre o anchetă ce a durat trei ani, scrie Capital.

Prinţi, printre care celebrul miliardar Al-Walid ben Talal, miniştri precum şi oameni de afaceri au fost arestaţi sâmbătă seara în cadrul unei operaţiuni-fulger care a urmat punerii în funcţiune a unei noi comisii anticorupţie prezidată de prinţul moştenitor Mohammed bin Salman.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...