/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 792: Rachete secrete și paradoxul invaziei ruse. Kremlinul vrea să saboteze summitul de pace

/VIDEO/ IRI: Cea mai coruptă instituție din țară - Parlamentul. Cine are accede în Legislativ dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri

missing
09 noiembrie 2017, ora 17:44

Potrivit sondajului, făcut public astăzi, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare PSRM ar acumula 30 la sută din voturi, Partidul Acțiune și Solidaritate – 21 la sută, iar Partidul Democrat – 8%. Pentru PCRM ar vota 4 la sută din respondenți, pentru Partidul Demnitate și Adevăr – 4%, iar pentru Partidul Nostru doar 2%.

Sondajul mai arată că Igor Dodon și Maia Sandu sunt politicienii care se bucură de cea mai mare încredere din partea cetățenilor. Astfel, în capul listei a fost plasat președintele țării cu 26 la sută, Maia Sandu cu 15 la sută și Andrei Năstase cu 6%. Topul este continuat de:


4. Pavel Filip (6%);

5. Zinaida Grecianîi (5%);

6. Vladimir Plahotniuc (4%);

7. Vladimir Voronin (3%);

8. Renato Usatîi (2%);

9. Marian Lupu (2%);

10. Andrian Candu (2%).

Totodată, 48 la sută dintre respondenți au menționat că au o atitudine nefavorabilă față de Igor Dodon, iar 56% dintre intervievați au menționat același lucru despre Maia Sandu.

Moldovenii consideră că Parlamentul este cea mai coruptă instituție din stat. Numărul persoanelor care sunt de această părere a crescut de la 20% în martie 2017, la 30% în luna octombrie curent. Potrivit rezultatelor 22 la sută dintre intervievați i-au plasat pe cea de-a doua poziție pe funcționarii publici printre care doctorii, profesorii și polițiștii, aceștia fiind urmați de către Guvern cu 10 la sută.

Sondajul a fost efectuat de către Institutului Republican Internațional în perioada 23 septembrie – 17 octombrie curent, pe un eșantion de 1.514 persoane. Marja de eroare este de 2,5%.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram