22:29:10 23.04.2024
Stiri

Numărul instituțiilor de CONTROL s-a REDUS cu 57 de unități. Calmâc: „Nu ne interesează statisticile de MII de controale”

Economie 09.11.2017 17:20 Vizualizări1973 Autor: Ziarul National
Numărul instituțiilor de CONTROL s-a REDUS cu 57 de unități. Calmâc: „Nu ne interesează statisticile de MII de controale”


Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii (MEI) susține că actuala guvernare nu este interesată de statistici care ar arăta că au fost efectuate mii de controale la agenții economici din R. Moldova, ci să fie asigurate drepturile consumatorului și ale oamenilor de afaceri. Astfel, numărul instituțiilor de control au fost reduse drastic.

Calmâc a declarat astăzi, în cadrul unei conferinței de presă privind reorganizarea, optimizarea și crearea organelor cu funcții de control, că Guvernului a ameliorat cadrului normativ și legislativ care reglementează controlul de stat.

„Măsurile restrictive se vor aplica în funcție de nivelul încălcărilor și numai în cazul încălcărilor grave și foarte grave, iar contestarea actelor poate fi soluționată în instanță sau doar în cadrul Consiliilor de soluționare a disputelor din cadrul organului de control. De asemenea, vor fi digitalizate procesele de control”.

De asemenea, ministrul Economiei și Infrastructurii a anunțat că verificările vor fi anunțate din timp, astfel încât agenții economici să aibă timp să revizuiască activitatea. „Noi vrem să micșorăm presiunea asupra mediului de afaceri, deoarece nu ne dorim aplicarea amenzilor și penalizărilor. Totuși, nu vom rămâne indiferenți față de încălcările admise în ceea ce privește calitatea serviciilor prestate și produselor comercializate pe piața din țara noastră. Vrem să asigurăm și protecția consumatorului”, a subliniat Octavian Calmîc.

În cadrul unei Campaniei vor fi verificați, în primul rând, antreprenorii din piețele din țară, stațiile Peco, prestatorii de servicii de taxi, de telefonie mobilă. De asemenea, va fi verificată calitatea produselor alimentare, în special cele care sunt distribuite în instituțiile de învățământ.

De menționat că autoritățile au declarat anterior că din cele 70 de entități cu drept de control au rămas doar 13.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor
Agenţia pentru Protecţia Consumatorilor şi Supravegherea Pieţei
Agenţia Naţionale pentru Sănătate Publică
Agenția Națională de Asigurare a Calității în Învățământul Profesional
Agenţia Naţională Transport Auto
Autoritatea Aeronautică Civilă
Agenţia Navală
Inspectoratul de Stat al Muncii
Serviciul Vamal
Serviciul Fiscal de Stat
Centrul Naţional pentru Protecţia Datelor cu Caracter Personal.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md