Parlamentul European contrazice Marea Britanie în privinţa acordului pentru drepturile cetăţenilor. Oferta Londrei, inadecvată

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Afirmaţia guvernului britanic potrivit căreia o înţelegere de Brexit privind drepturile cetăţenilor este „foarte aproape” este una falsă, iar oferta Londrei privind un sistem simplificat pentru cetăţenii europeni este inadecvată, a avertizat joi Parlamentul European, relatează site-ul The Guardian.

Parlamentul European a transmis un document ambelor echipe de negocieri pentru Brexit, atrăgând atenţia asupra nevoii de progres în negocierile privind toate aspectele ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, nu doar aşa-numita factură de divorţ.

Prin intermediul acestui document, europarlamentarii avertizează asupra problemelor majore care trebuie abordate pentru a proteja cei 3,2 milioane de cetăţeni din Blocul comunitar care locuiesc în Marea Britanie şi cei 900.000 de cetăţeni britanici din celelalte state membre UE.

Negocierile dintre Marea Britanie şi Uniunea Europeană se reiau joi la Bruxelles, în cea de-a şasea rundă, fără participarea celor doi negociatori-şefi. David Davis, ministrul britanic pentru Brexit, este aşteptat să discute cu Michel Barnier, negociatorul-şef al UE, în cursul zilei de vineri.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...