Noi Centre de Informare pentru turiști au fost deschise la Chişinău şi Tiraspol

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Noi centre de informare turistice au fost deschise în Chişinău şi Tiraspol. Acum turiştii se pot informa despre locurile frumoase din Moldova pe care le-ar putea vizita.

Prin intermediul acestor Centre de Informare pentru Turiști, vizitatorii vor fi informaţi şi ghidați spre a vizita locurile cele mai frumoase din Republica Moldova. De asemenea, vor fi deschise noi pensiuni care vor fi incluse în ofertele turistice.

„Satele Unite ale Americii susţin turismul din Moldova din anul 2013. Aproape 70% din turişti au spus că cea mai mare problemă este dezinformarea vizitatorilor despre locurile frumoase care ar putea fi vizitate în Moldova. Republica Moldova a fost catalogată drept cea mai puţin vizitată ţară din Europa. Astăzi, aceasta a trecut în lista de destinații turistice” a spus ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit.

Centrul de Informare Turistică a fost creat cu sprijinul financiar al Uniunii Europene în cadrul Programului „Susţinerea Măsurilor de Promovare a Încrederii”, implementat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională şi Guvernul Suediei, prin Proiectul de Competitivitate din Moldova.

Conform datelor Biroului Naţional de Statistică, în ianuarie-iunie 2017 structurile de primire turistică colective cu funcţiuni de cazare au fost frecventate de 134,3 mii de turişti, din care 64,7 mii de turişti străini și 69,6 mii de turiști moldoveni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...