Cel mai scump oraș din lume se află în Asia. Pe ce loc se situează Bucureștiul?

bucharest aerial view of parliament palace at sunset
Foto: 123RF/Iulian Dragomir

Pentru al patrulea an la rând Singapore şi Hong Kong au fost clasate ca fiind cele mai scumpe oraşe din lume. În vestul Europei, printre cele mai scumpe oraşe se numără Zurich, clasat pe locul trei, şi Geneva pe locul şapte. Parisul fiind clasat pe locul opt în topul celor mai scumpe oraşe. În timp ce pe locul 10 se clasează Copenhaga.

Cinci oraşe din Asia se află în topul 10 al celor mai scumpe, Tokyo şi Osaka fiind printre cele în care ai nevoie de resurse financiare substanţiale pentru a putea locui. New York s-a clasat în acelaşi top pe locul nouă, fiind singurul oraş din America de Nord inclus în top, din cauza deprecierii dolarului.

Bucureştiul se situează pe locul 10 în topul celor mai ieftine oraşe din lume în care poţi trăi, conform ultimei ediţii a Worldwide Cost of Living. Capitala României împarte locul 10 cu Kiev şi New Delhi.

Studiul, ce este publicat de două ori pe an, cuprinde 400 de preţuri a 160 de produse şi servicii, inclusiv hrana, chiria, transportul şi activităţile din timpul liber. Conform Romania Insider, acelaşi studiu a clasat Almati din Kazakstan, Lagos din Nigeria şi Bangalore din India ca fiind cele mai ieftine oraşe în care poţi trăi.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente