Plahotniuc ar fi ordonat reţinerea a doi vicepreşedinţi ai partidului lui Usatîi pentru „spionaj în favoarea Rusiei”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, ar fi ordonat reţinerea vicepreşedinţilor „Partidului Nostru”, aflat în opoziţie, Ilian Caşu şi Dumitru Ciubaşenco, aceştia urmând a fi învinuiţi pentru „spionaj în favoarea Rusiei”. Despre aceasta scrie chiar Ciubaşenco pe pagina sa de Facebook, cu referire la sursele sale, menţionând că astfel Plahotniuc ar încerca să se răzbune pe liderul formaţiunii din care face parte, Renato Usatîi.

„De la GBC am primit o informaţie: Plahotniuc a ordonat reţinerea în viitorul apropiat a vicepreşedinţilor „Partidului Nostru” Ilian Caşu şi Dumitru Ciubaşenco, sub învinuirea de „spionaj în favoarea Rusiei”. O asemenea comandă acesta ar fi dat după vizionarea interviului cu killerul Proca, care l-a învinuit pe Plahotniuc de faptul că el este comanditarul tentativei de asasinare de la Londra a bancherului Gorbunţov, precum şi că el consumă cocaină şi calcă în picioare justiţia”, a scris Ciubaşenco pe reţeaua de socializare.

Potrivit surselor fostului jurnalist, Plahotniuc ar fi convins că în spatele interviului lui Proca stă anume Renato Usatîi, iar pentru că nu mai are cum să-i dăuneze acestuia, ar fi decis să-i răspundă prin reţinerea vicepreşedinţilor formaţiunii pe care o conduce.

Ciubaşenco admite că învinuirea adusă ar putea fi dintre cele mai diverse, inclusiv să le fie băgat un card de memorie cu „reţeta supersecretă a mămăligii” şi să fie arestaţi cu învinuirea de „vânzare către duşmani a celui mai mare secret de stat din Moldova”.

„Nu ştim cât de credibilă este această informaţie”, a mai menţionat Dumitru Ciubaşenco, precizând totuşi că „de la acest tip te poţi aştepta la orice”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...