Trimite e-mail | Printeaza
Economie
08.11.2017

Prima ședință a Comitetului de coordonare și monitorizare al Proiectului ”Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere / Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător

Prima ședință a Comitetului de coordonare și monitorizare al Proiectului ”Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere / Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător

Viceprim-ministrul Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii a  avut astăzi o întrevedere cu  Aneil Singh, reprezentant al Delegația UE a Republicii Moldova și cu reprezentanții companiei McLean Consulting, în cadrul primei ședințe a Comitetului de coordonare și monitorizare al Proiectului ”Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere / Zona de Liber Schimb Aprofundat şi Cuprinzător (AA/DCFTA), finanțat de Uniunea Europeană.
 
Vicepremierul Octavian Calmîc, ministrul Economiei și Infrastructurii a salutat inițiativa implementării proiectului lansat recent la Chișinău, menționând că va fi o strategie de comunicare necesară pentru aprofundarea rezultatelor componentei DCTFA al Acordului de Asociere RM-UE atât pentru realizarea prevederilor de integrare europeană, cât și pentru mediul de afaceri din țara noastră.
 
Aneil Singh, reprezentant al Delegația UE a Republicii Moldova s-a referit la importanța implementării acestui proiect, accentuând că proiectul este axat pe sensibilizarea opiniei publice, inclusiv prin campanii de comunicare pentru audiențe specifice cu scopul promovării beneficiilor implementării si participării in cadrul Acordului de Asociere/ Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (AA/DCFTA) pentru a obține informarea necesară a părților interesate și pentru a avea un AA/ZLSAC integral implementat și participativ.
 
Raluca Costache, șef de echipă al companiei McLean Consulting a prezentat desfășurat detaliile Proiectul, care se va desfășura pe trei componente de bază și se adresează ca ajutorul în furnizarea unor informații specifice și utile ce vizează necesitățile atât ale companiilor/exportatorilor mari, cât și ale întreprinderilor mici și mijlocii (ÎMM) și ale antreprenorilor, coordonând aceste servicii cu Ministerul Economiei și Infrastructurii, agențiile relevante și alte inițiative ale donatorilor.
 
De asemenea, pe parcursul ședinței au fost discutate principalele concluzii ale fazei de documentare.
 
Beneficiarul principal al Proiectului este Ministerul Economiei și Infrastructurii. Grupurile țintă secundare includ Organizația de Atragere a Investițiilor și Promovare a Exportului din Moldova (MIEPO), Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) și alte ministere și agenții relevante. Grupurile țintă terțiare includ mediul de afaceri, asociațiile întreprinzătorilor, organizațiile societății civile și inițiativele finanțate de donatori în domeniul AA/DCFTA.
 
Proiectul este implementat de consorțiul format din Project Group International, B&S Europe și GOPA COM. Autoritatea consacrată este Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova. Perioada implementării este din 01 Septembrie 2017 până în 31 August 2019, anunță un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus