/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

„Curățenie generală” în Arabia Saudită. Autoritățile vor confisca 800 miliarde de dolari de la prinții corupți

08 noiembrie 2017, ora 18:46

Guvernul de la Riyadh încearcă să confiște bani și active în valoare de 3 trilioane de riyali saudiți echivalentul a 800 de miliarde de dolari.

Mai mulți oameni de afaceri de top se numără printre cei care au fost arestați, după ce autoritățile saudite au lansat marea represiune pornită împotriva corupților din elita regatului. Banca centrală a statului a anunțat că deja a înghețat conturile bancare ale unor persoane.

Aceasta este cea mai mare „curățenie generală” din istoria recentă a regatului. Blocajul poate conduce la retragerea de active deținute de saudiții acuzați din mai multe businessuri la nivel mondial, ceea ce poate genera o criză de capital.

Prințul Arabiei Saudite susține că luptă împotriva corupției de la cel mai înalt nivel este o acțiune necesară pentru a depăși ceea ce a fost prea mult timp o economie dependentă de petrol.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram