/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: Odesa și Kiev – supuse atacurilor cu drone. Cel puțin șapte persoane au fost rănite

/VIDEO/ Deputatul democrat Țuțu zâmbește și tace. Ședința în dosarul Veretco a fost amânată din nou

missing
08 noiembrie 2017, ora 18:16

De la ședința a lipsit inclusiv Oleg Pruteanu, alias „Borman” care figurează în acest dosar. El a refuzat escortarea, invocând motive de sănătate. Nici partea vătămată nu s-a prezentat, însă.

„Partea acuzării trebuia să asigure prezența la 4 martori, nici un martor nu a venit și asta a fost motivul amânării ședinței de judecată. Totodată din câte am înțeles un inculpat e bolnav și nu a putut să se prezinte”, susține avocatul Vasile Pruteanu.

Constantin Țuțu, care are statut de învinuit în acest dosar, nu a fost deloc cooperant cu echipa TV8, refuzând să răspundă la întrebări.

„- Sperați că veți fi și aici achitat? De ce nu vorbiți dnule Țuțu? Vă considerați vinovat sau nu?
– Mai târziu oleacă o să vorbim.
– Când mai târziu?
– O să vă anunț.”

Deputatul democrat nu a vrut să discute cu noi nici după ședința de judecată. „Dvs nu înțelegeți ce vorbesc eu?”

„Consider și instanța de Apel are toate motivele pentru a lăsa în vigoare sentința instanței de fond, de achitare. Eu cunosc, se consideră nevinovat și eu consider că persoane este nevinovată.”, a menționat avocatul lui Țuțu.

A evitat discuțiile cu presa și Ion Vâzdoagă, avocatul lui Ion Corcodel, singurul condamnat în acest dosar de prima instanță.

„- Noi avem de discutat.
– Spuneți-mi de ce sa amânat ședința?
– Nu vă spun nimica. Dvs mă încurcați să lucrez acuma”, a menționat avocatul Ion Vâzdoagă.

La ședința de astăzi au fost prezenți Ion Corcodel și deputatul Constantin Țuțu. Oleg Pruteanu, alias „Borman”, reținut recent sub acuzația de trafic de droguri, nu a fost prezent la ședință. Acesta, împreună cu Ion Corcodel figurează în dosarul Veretco, împușcat în 2012 la Orhei. În același dosar ar fi fost implicat și deputatul PD Constantin Țuțu. Anul trecut, Ion Corcodel a fost condamnat la 8 ani de închisoare cu executare, iar Oleg Pruteanu și Constantin Țuțu au fost achitați. Procurorul solicită ca toți cei care au fost achitați în acest dosar, să fie condamnați.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram