02:46:14 25.04.2024
Stiri

Dosarul lui Chiril Lucinschi: Fostul deputat afirmă că martorii acuzării au confirmat că dânsul NU ar fi spălat bani

Anticorupție 08.11.2017 16:25 Vizualizări2891 Autor: Ziarul National
Dosarul lui Chiril Lucinschi: Fostul deputat afirmă că martorii acuzării au confirmat că dânsul NU ar fi spălat bani


Magistrații au început astăzi examinarea în fond a cauzei penale pe numele fostului deputat Chiril Lucinschi, învinuit de spălare de bani.

Procurorul de caz a anunțat că astăzi au fost audiați trei martori ai acuzării - două persoane care au administrat de jure firmele al căror beneficiar final era, potrivit oamenilor legii, Lucinschi și un fost angajat al „Unibank”.

Inițial, martorii au avut statut de învinuiți în acest dosar, dar procurorul spune că vinovăția acestora nu a fost confirmată, el fiind niște simpli angajați în acele firme.

„Martorii au confirmat că Chiril Lucinschi era beneficiarul final al firmelor”, a spus procurorul după ședința de astăzi de la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Pe de altă parte, Chiril Lucinschi a amintit că lui i se incriminează faptul că ar fi spălat bani. „Martorii au confirmat faptul că nu am spălat bani. Angajatul de la bancă a confirmat că a fost luat un credit care a fost stins”, a spus Chiril Lucinschi, declarând că nu a fost implicat în nicio spălare de bani.

În cadrul ședințelor viitoare urmează să fie audiați și alți martori ai acuzării, printre care și principalul învinuit în fraudele din sistemul bancar, Ilan Șor.

Amintim că Chiril Lucinschi se află în arest la domiciliu, procurorii învinuindu-l de faptul că „fiind gestionarul şi beneficiarul efectiv al companiilor Toast Delux SRL şi IPA International Project Agency”, ar fi spălat bani sustrași „prin fraudă” din sistemul bancar, împreună cu persoane interpuse. În primul caz ar fi vorba de 440 de mii de dolari, iar în al doilea - de un credit de cinci milioane de lei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md