Declarații contradictorii între Lucinschi şi procurorul de cauză; Doi învinuiți au devenit martorii acuzării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Învinuirea adusă la adresa fostului deputat Chiril Lucinschi este cusută cu aţă albă, spun apărătorii acestuia, în contextul mărturiilor depuse astăzi de trei martori ai acuzării. De partea cealaltă, procurorul de cauză spune că martorii au confirmat învinuirea de spălare de bani la adresa acestuia.

Astăzi au fost audiați trei martori ai acuzării, dintre care doi fiind anterior învinuiți de complicitate în dosarul deschis pe numele lui Lucinschi şi fostul președinte Unibank. Conform procurorului, martorii au confirmat învinuirile aduse lui Lucinschi.

„Au fost audiați trei martori. Este vorba de doi martori care au administrat companiile lui Lucinschi şi un expreședinte Unibank. Martorii au confirmat acuzațiile la adresa învinuitului, cum că acesta este beneficiarul final şi controla aceste companii. Anterior, aceşti doi martori au fost învinuiți de complicitate în acest dosar, dar s-a constatat că nu au beneficiat de acești bani, iar relațiile cu Chiril Lucinschi erau cele caracteristice angajat-angajator”, spune procurorul.

De partea cealaltă, Lucinschi se declară în continuare nevinovat şi spune că martorii audiați astăzi nu au probat nimic. „Din start am spus că nu sunt vinovat, am fost învinuit în spălare de bani, martorii au confirmat că nu am făcut acest lucru, o parte din cei audiați astăzi au fost învinuiţi şi au dat marturii având statutul de învinuit. În rest nu ştiu ce să vorbesc. Spălarea de bani nu a fost confirmată de martorii de astăzi. Procurorul răspunde ceea ce îi convine. Niciun martor nu a confirmat învinuirea de spălare de bani”, spune Lucinschi.

Şi avocata fostului deputat declară că martorii nu au probat cele spune de procuror. „Martorii de astăzi nu au conferit ceea ce spune procurorul. Nicio declarație nu atestă învinuirea şi ceea ce i se încriminează domnului Lucinschi”, a spus avocata.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...