Condiţiile impuse de FIFA ţărilor care vor să găzduiască CM din 2026; Ce țări și-au exprimat interesul

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Statele Unite ale Americii şi alte ţări care speră să găzduiască Cupa Mondială din 2026 ar trebui să ofere garanţii guvernamentale pentru a se permite accesul pe teritoriul lor fără viză, plus permis de muncă şi scutiri de taxe pentru ca ofertele lor să fie acceptate, în conformitate cu documente publicate marţi de FIFA.

Statele Unite vor să găzduiască turneul final din 2026 într-o ofertă comună cu Canada şi Mexic, care ar trebui, de asemenea, să se angajeze cu garanţii guvernamentale pentru ca propunerea lor să fie acceptată de către organismul fotbalistic internaţional.

De asemenea, şi Marocul şi-a exprimat intenţia de a găzdui CM 2026, la care vor participa pentru prima dată 48 de ţări.

FIFA doreşte eliminarea vizelor sau dacă nu va fi posibil un regim nediscriminatoriu privind acordarea acestora, în timp ce permisul de muncă şi scutirile de taxe să se aplice tuturor.

Sunil Gulati, preşedintele comitetului de candidatură comună SUA-Canada-Mexic, a declarat că administraţia Trump susţine demersurile privind organizarea turneului final în aceste ţări, în condiţiile în care, turneul final al CM 1994 a fost găzduit tot de SUA.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...