/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Sturza, ministrul Apărării: Dacă aș putea rezolva problema trupelor ruse din stânga Nistrului, m-aș duce mâine în Rusia

missing
08 noiembrie 2017, ora 13:50

„Noi vom continua să cerem ca această armată rusă să fie retrasă de pe teritoriul Republicii Moldova cu tot cu muniții și cu tehnica militară. Nu mai avem nevoie de prezența lor aici, dar, totodată, noi avem ca și scop să ne întărim pozițiile, să ne modernizăm Armata Națională. Vedem aici exemplul elocvent al vecinului nostru, Ucraina, o țară căreia i-au fost garantate suveranitatea și integritatea teritorială de către patru state nucleare prin acest Acord de la Budapesta, ca într-un moment una din aceste țări semnatare să devină agresor și să-i acapareze teritoriul suveran”, a menționat ministrul apărării.

Pentru retragerea armatei ruse de pe teritoriul Republicii Moldova, Sturza consideră că cu partea rusă trebuie să se poarte discuții la nivel de guvernare și la nivel de șefi de stat: „Dacă eu aș putea, în calitate de ministru al Apărării, se rezolv această problemă pe care o avem noi de ani de zile, eu m-aș duce și mâine în Federația Rusă s-o rezolv, doar că mă tem că nu depinde de mine asta.”

Sturza a mai declarat că prima sa vizită în calitate de ministru al Apărării va fi totuși la Bruxelles, la Cartierul NATO, iar a doua vizită va fi la București.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram