Actualitate

Conducerea armatei Rusiei a detaliat principiul operaţiunilor militare din Siria: „O ţintă, o bombă”

„În timpul acestor operaţiuni, aproape toate armele moderne aflate în dotare şi întreg echipamentul a fost testat în situaţii de luptă”, a afirmat acesta.

„Utilizarea pe scară largă a mijloacelor de recunoaştere şi a armelor de atac ne-au permis să implementăm principiul o ţintă, o bombă”, a afirmat generalul rus. Conform acestuia, pentru a putea lovi cu precizie poziţiile militanţilor, atât prin utilizarea avioanelor de vânătoare dar şi a rachetelor de croazieră lansate de pe navele de război , a fost necesară dezvoltarea unor sisteme complexe pentru recunoaştere şi detectarea ţintelor probabile.

„Pentru a putea lovi ţintele aflate într-o rază de până la 4,000 de km, au fost utilizate rachetele de croazieră Kalibr, lansate de pe navele aflate în Mediterană, alături de rachetele X-101, cât şi bombardierele strategice ale Rusiei” a notat Gerasimov. „În zonele extinse, cu o rază de cca. 500km, au operat bombardierele Sukhoi Su-24 şi avioanele de vânătoare Sukhoi Su-33, dotate cu echipamente de calcul noi, iar în zonele mai reduse ca suprafaţă, bombardierele Su-24M au fost utilizate”, a afirmat oficialul rus.

„Avioanele Sukhoi Su-34, Su-30SM şi Su-35, elicopterele Mil Mi-28N şi Kamov Ka-52, sistemele anti-aeriene S-400 şi Pantsir-S, cât şi tancurile T-90A şi T-72B3 s-au dovedit cu toate a fi extrem de eficiente, alături de ultimele sisteme destinate războiului electronic”, a notat Gerasimov. Conform acestuia, operaţiunile din Siria au arătat că „echipamentele militare ruseşti se numără printre cele mai bune din lume”.

„Sunt uşor de utilizat şi fiabile, iar capacităţile lor de luptă sunt superioare echipamentelor militare ale altor ţări. Acesta este motivul pentru care multe ţări preferă armamentul fabricat în Rusia”, a concluzionat generalul rus.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *