Documente falsificate, ridicate la frontieră; Doi tineri au fost reţinuţi la vama Leuşeni

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doi tineri moldoveni nu au putut să traverseze punctul de trecere Leușeni fiind reţinuţi de polițiștii de frontieră care ar fi depistat falsul într-un permis de conducere moldovenesc și într-o carte de identitate românească.

Actele au fost identificate în urma unor bănuieli asupra comportamentului a doi cetățeni moldoveni, ambii pasageri a unui Mercedes Benz-Sprinter de rută ocazională Chișinău-Germania, care s-a prezentat la ieșirea din țară prin punctul de trecere Leușeni.

Tânărul de 28 de ani a prezentat benevol o carte de identitate românească ce prezenta indici de falsificare. Acesta a declarat că nu cunoaște despre falsul în document și că a fost perfectat de către patronul firmei unde activa în Germania.

Cel de-al doilea caz a fost identificat la un alt moldovean de 23 de ani. În urma verificărilor, a fost depistat un permis de conducere moldovenesc falsificat. Din declarațiile acestuia, s-a constatat că actul a fost perfectat în Federația Rusă de către angajatorul moldoveanului, cu scop de folosire la locul de muncă. Mai mult, cetățeanul rus l-a atenționat pe tânăr că permisul de conducere este falsificat și să nu-l pună în aplicare pe teritoriul Republicii Moldova.

Tinerilor nu le-a fost autorizată trecerea, iar documentele au fost ridicate și transmise spre expertiză. Cercetările sunt continuate de responsabili, în vederea elucidării circumstanțelor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...