(VIDEO) Comisia cultură şi educaţie, fără cultură. Diacov: Proiectul este aşa cum este „de atâta că” aşa este legislaţia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Discuții aprinse în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, pe tema redobândirii actelor pentru copii născuți în partea stângă a Nistrului. În viziunea vicepreşedintelui Comisiei, Lilian Carp, metodologia propusă seamănă cu cea de redobândire a cetățenii, însă pentru cei din regiunea transnistreană actele ar trebui să fie transcrise şi nu redobândite. De partea cealaltă, deputatul PD, Dumitru Diacov, argumentează că proiectul este aşa cum este „de atâta că” aşa este legislaţia.

Conform proiectului, copii născuți de curând în regiunea separatistă Transnistria vor fi nevoiți să redobândească certificate de naștere la Chişinău, eliminându-se în acest mod posibilitatea de transcriere a actelor.

Vicepreşedintele Comisiei, Lilian Carp, şi membra Comisiei, Maria Ciobanu, s-au arătat indignați de propunerea democratului Dumitru Diacov şi a lui Eugen Carpov, declarând că în acest sens copii născuţi pe teritoriul regiunii separatiste nu mai sunt considerați copii născuți pe teritoriul Republici Moldova. La întrebarea dacă nu ar fi mai bine ca acestora să li se ofere posibilitatea de a transcrie actele şi de a le redobândi, Diacov a răspuns negativ, argumentând că proiectul este aşa cum este „de atâta că” aşa este legislaţia.

Mai mult, şeful Comisiei, Vladimir Hotineanu, i-a apostrofat pe cei doi, declarând că „domnul Carpov cunoaște care sunt problemele reale de acolo” şi să nu pună sub semnul întrebării „competentele domnului Carpov”, unul din autorii proiectului.

Cum a decurs totul, vedeţi în secvența video de mai jos.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...