Ghimpu îi cere lui Plahotniuc să revină la normalitate: „Tovarăş, domnule Plahotniuc, acum ai socialiștii care organizează referendum şi primar care a violat legea”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, respinge acuzațiile aduse de oligarhul şi liderul Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc, cum că s-ar afla în cârdășie cu socialiștii, permițând celor din PD să identifice un primar general interimar. Mai mult, liberalul îl acuză pe Plahotniuc de toate relele care i se întâmplă primarului suspendat al capitalei, Dorin Chirtoacă, şi îi recomandă să facă un pas înapoi pentru revenirea la normalitate a lucrurilor din ţară şi Chişinău.

„Nu Nistor Grozavu hotărâte cine să fie primar general, ci Plahotniuc, care nu a avut interes ca lucrurile în Chişinău să meargă în direcția bună atunci când Dorin Chirtoacă se afla la Primărie. Acum după arestarea lui Chirtoacă, el este interesat să fie o majoritate în Primărie. Tovarăş Plahotniuc, domnule Plahotniuc, acum ai majoritatea socialiștii care organizează referendum, ai primar care a violat legea”, a declarat Ghimpu în cadrul unei conferințe de presă.

În opinia liberalului, Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar generat tocmai ca Plahotniuc să îşi ducă la bun sfârșit planul de „privatizare a Primăriei”, după ce edilul a înaintat, de două ori, candidaturile lui Valeriu Munteanu şi a lui Mihai Moldovanu la funcţia de viceprimar.

„În luna iulie când nu era suspendat, Chirtoacă a propus 2 candidaturi, dar atunci socialiștii nu s-au prezentat o lună la lucru. Socialiștii împreună cu toţi cei care au organizat referendumul la comanda lui Plahotniuc, nu s-au prezentat la muncă, iar apoi la comanda lui Plahotniuc, Chirtoacă a fost suspendat din funcția de primar general”, a adăugat Ghimpu.

Acesta spune că „jocul a fost făcut de PD şi socialiști”, iar acum Plahotniuc vrea să îi unească, însă declară că „cetățenii nu sunt naivi şi înțeleg că tot procesul din Republica Moldova şi Chişinău este dirijat de Plahotniuc” şi îi recomandă acestuia să facă un pas înapoi spre revenirea la normalitate. „Ar fi bine să faci un pas înapoi şi să recunoști că puterea aparține poporului”, a transmis Mihai Ghimpu.

Citeşte şi: Plahotniuc către Dodon şi Ghimpu: Împreună deţineţi majoritatea în CMC. De ce lăsaţi PD-ul să vă pună primarul interimar şi viceprimarii?

Acuzat că a preluat conducerea Primăriei municipiului Chişinău, prin numirea Silviei Radu în funcţia de primar general interimar al capitalei, Plahotniuc nu neagă acest lucru, dar le reproşează socialiştilor şi liberalilor că, având împreună majoritatea în CMC, nu au numit viceprimarii, dar „au lăsat” Partidul Democrat, având un singur consilier municipal, să facă acest lucru. Totuşi, după numirea Silviei Radu, PD a decis să găsească o cale de a conlucra, „indiferent cine va conduce Primăria capitalei”.

Potrivit lui Plahotniuc, după numirea a doi viceprimari noi, precum şi promovarea unuia dintre aceştia în funcţia de primar general interimar, „socialiştii şi liberalii au ieşit în faţa opiniei publice practic cu aceleaşi idei” şi anume că „Plahotniuc, prin atac raider, prin nominalizarea anumitor viceprimari, a preluat Primăria”. „Sună cunoscută melodia aceasta. Au mai spus-o şi alţii până acum. Vreau să-i întreb pe Dodon şi Ghimpu, voi, împreună ca partide, deţineţi majoritatea în Consiliul municipal. Şi atunci, de ce nu puneţi voi, împreună, un primar interimar, dacă oricum aşa omogen exprimaţi nemulţumirea faţă de cei care au fost nominalizaţi ca viceprimari? De ce lăsaţi Partidul Democrat, care are doar un singur consilier în Consiliul municipal, să vă pună primarul interimar şi viceprimarii?!”, a întrebat liderul PD în cadrul briefingului săptămânal de astăzi organizat la sediul formaţiunii.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...