Ghimpu îşi exprimă speranța că CC va aviza negativ mixtul PD-PSRM şi se va reveni la sistemul proporțional

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu, îşi pune mari speranțe în magistrații Curții Constituționale sperând că aceștia vor aviza negativ proiectul privind schimbarea sistemului electoral în unul mixt, la doleanţa Partidului Democrat şi a Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

Întrebat ce părere are despre circumscripțiile uninominale stabilite pentru organizarea alegerilor parlamentare din 2018, Ghimpu şi-a exprimat speranța că magistrații CC vor aviza negativ proiectul de trecere la sistemul mixt de vot, dar îşi spune speranțe şi în experții Comisiei de la Veneția.

„Toată lumea așteaptă ce va spune Comisia de la Veneţia şi experții care vin în Republica Moldova şi analizează cum au fost stabilite aceste circumscripții. Sper că magistrații Curții Constituționale vor da aviz negativ proiectului de schimbare a sistemului electoral şi să revenim la sistemul electoral vechi”, a declarat Ghimpu.

Acesta a ţinut să menționeze că tocmai pentru că nu au votat trecerea la schimbarea sistemului electoral mixt liberalii se confruntă în prezent cu probleme. „Nu trebuie să amintesc că tocmai după ce am refuzat să votăm această lege colegii mei au fost arestați”, a spus liberalul, apreciind că „în Republica Moldova nu mai există democrație”, deoarece „puterea aparține unui singur om”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...