PSG, nevoită să vândă două vedete în iarnă pentru a nu fi sancționată de UEFA

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Avertizată de UEFA că riscă să încalce regulile fair play-ului financiar, Paris St. Germain este pregătită să asculte evetualele oferte pentru Angel Di Maria şi Lucas Moura. Cei doi sud-americani ar putea pleca de pe Parc des Princes încă din ianuarie.

Potrivit presei britanice, vicecampioana Franţei a fost anunţată de forul european că trebuie să obţină venituri de 80 de milioane de euro în perioada următoare, pentru a rămâne în parametrii fair play-ului financiar.

La această sumă se poate ajunge prin vânzarea celor doi jucători amintiţi mai sus, dar şi prin atragerea unor sponsori din Statele Unite.

Cea mai probabilă destinaţie pentru Di Maria şi Lucas Moura este Premier League, cluburile din Anglia având forţa financiară necesară pentru a oferi sumele cerute de PSG. Totuşi, în cazul argentinianului, există anumite dubii, după experienţa nereuşită de la Manchester United.

Totuşi, atât Di Maria, cât şi Moura rămân jucători interesanţi şi pentru cluburi din alte campionate puternice ale Europei. Argentinianul care a evoluat la Real Madrid ar fi fost aproape de o mutare la rivala FC Barcelona, iar în vară s-a vorbit insistent despre posibilitatea unui transfer la Inter Milano. De asemenea, Juventus sau AC Milan monitorizează cu atenţie situaţia sa în capitala Franţei.

Şi brazilianul pentru care PSG a plătit 45 de milioane de euro în 2012 este pe lista echipelor importante din Serie A TIM, însă o destinaţie mai probabilă ar fi Chelsea, club la care a fost oferit de liderul din Ligue 1, potrivit presei franceze.

În acest sezon, Di Maria şi Lucas Moura au evoluat foarte puţin, în condiţiile în care PSG i-a transferat pe Neymar, pentru 222 de milioane de euro, record în istoria fotbalului, şi Kylian Mbappe, adus sub formă de împrumut, cu opţiune de cumpărare pentru 180 de milioane în vara lui 2018. De altfel, sumele uriaşe investite de gruparea pariziană reprezintă motivul pentru care acum este obligată să se despartă de unii dintre jucătorii cu nume.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...