O persoană a decedat, iar alta a ajuns la spital după ce au folosit sobe defecte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

O persoană a decedat, iar alta a ajuns la spital după ce s-au intoxicat cu monoxid de carbon, în urma exploatării unor sobe defecte. Ambele cazuri au avut loc în seara zilei de ieri, în raionul Criuleni.

Un bărbat în vârstă de 51 de ani a fost găsit fără suflare în propria locuință. Întâmplarea a avut loc în localitatea Măgdăcești, raionul Criuleni. Potrivit pompierilor, bărbatul ar fi făcut focul în sobă, iar aceasta a emanat monoxid de carbon, în rezultat persoana s-a intoxicat. În interiorul încăperilor ardere nu a avut loc.

Un alt caz de intoxicație a avut loc în localitatea Burlacu, raionul Criuleni. De această dată, un bărbat în vârstă de 39 de ani a primit intoxicare cu monoxid de carbon, după ce pe parcursul mai multor zile a utilizat soba defectă din locuință. Persoana a fost transportată la spital, iar la acest moment viața acesteia este în afara oricărui pericol.

Toate circumstanțele urmează a fi stabilite de organele competente. Salvatorii şi pompierii îndemnă oamenii să respecte regulile de utilizare a sobelor de încălzit. Mai mult, aceştia îndemnă oamenii să stingă focul din sobă pe parcursul nopții și să aerisească bine încăperile. În caz de situații de risc persoanele sunt îndemnate să sune de urgență la telefonul 901.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...