Cabinetul de miniștri a aprobat numirea în funcție a 23 de secretari de stat

Guvernul Filip

Cabinetul de miniștri a aprobat numirea în funcție a 23 de secretari de stat în cadrul ministerelor. Aceștia vor fi responsabili de gestionarea anumitor domenii în cadrul ministerelor. De asemenea, Guvernul a aprobat numirea lui Roman Cazan în funcția de secretar general adjunct al executivului.

Astfel, la Ministerul Economiei și Infrastructurii, secretar de stat în domeniul economic a fost numit Vitalie Iurcu, în domeniul construcțiilor și infrastructurii drumurilor – Anatol Usatîi, iar domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale – Iuliana Dragalin. Secretar de stat în domeniul transporturilor a fost desemnat Serghei Bucataru, iar în domeniul tehnologiei informației și comunicațiilor – Vitalie Tarlev.

Dorin Andros a fost numit secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, unde va fi responsabil de domeniul dezvoltării regionale și rurale. Nicolae Eșanu a fost desemnat secretar de stat la Ministerul Justiției, fiind responsabil de domeniul creației și perfecționării legislației, profesiilor și serviciilor juridice, reprezentării Guvernului în Parlament și la Curtea Constituțională, potrivit IPN.

La Ministerul Finanțelor au fost numiți în funcţia de secretar de stat Veronica Vragaleva, care va fi responsabilă de domeniile politici fiscale, vamale, reglementarea contabilității și auditului în sistemul corporativ, Veronica Ursu va fi responsabilă de domeniile investiții publice, asistență financiară externă, datorii publice și sistem trezorerial şi Tatiana Ivanicichina – de domeniul politici bugetare.

În cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene au fost desemnați doi secretari de stat – Daniela Morari, care va fi responsabilă de domeniul integrării europene şi Tatiana Molcean, care va fi responsabilă de domeniul cooperării. La Ministerul Apărării, în funcţia de secretar de stat a fost desemnat Vladimir Iliev, care va fi responsabil de gestionarea domeniului politicilor de dezvoltare a resurselor umane, învățământ militar și planificare a resurselor.

La Ministerul Afacerilor Interne au fost numiți patru secretari de stat. Este vorba despre Mihail Beregoi, responsabil de domeniul cooperării internaționale, politicilor de personal și învățământ şi Dorin Purice, responsabil de domeniul ordinii și securității publice, prevenirii și combaterii criminalității. De asemenea, au fost desemnați Alexandru Larionov responsabil de domeniul managementului integrat al frontierei de stat, migrației și azilului, evidenței populației și cetățeniei şi Vitalie Bârsan responsabil domeniul gestionării crizelor și situațiilor de urgență, rezervelor materiale de stat și de mobilizare.

Alți patru secretari de stat au fost numiți la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Viorica Dumbrăveanu va fi responsabilă de domeniul asistenței sociale, Rodica Scutelnic – de domeniul asistenței medicale, Nelea Rusu – de domeniul asigurărilor sociale și medicale şi Anastasia Oceretnîi – de domeniul muncii și demografiei. La Ministerul Educației, Culturii și Cercetării au fost desemnați doi secretari de stat. Este vorba de Elena Belei, responsabilă de domeniul cercetării şi Andrei Chistol, responsabil de domeniul culturii.

În ședința Guvernului din 25 octombrie au fost prezentați cei șapte secretari generali de stat care au trecut concursul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente