(FOTO) Tricourile pe care Spania le va purta la CM 2018, în centrul unui scandal uriaş

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Tricoul pe care naţionala Spaniei îl va folosi la Cupa Mondială din Rusia a stârnit o mulţime de controverse. Mulţi spanioli nu sunt de acord cu introducerea culorii albastre pe tricouri, deoarece consideră că această combinaţie de culori duce cu gândul la Spania din perioada Republicii.

Designerii de la Adidas au pregătit modele retro pentru toate echipele pe care pe îmbracă la Mondialul din Rusia 2018. Pentru Spania, firma de echipament sportiv a ales să se inspire din echipamentul pe care ibericii l-au purtat la Cupa Mondială din 1994. Însă noile echipamente au stârnit un val de nemulţumiri, într-o perioadă în care Spania se confruntă o criză politică după ce Catalonia şi-a proclamat independenţa.

Potrivit ESPN, mulţi spanioli sunt nemulţumiţi de cromatica aleasă de Adidas. Asocierea culorii albastre cu galben şi roşu înseamnă pentru aceştia o trimitere cu subînţeles la perioada în care Spania era republică, în perioada 1931-1939. Atunci, drapelul Spaniei era format din culorile roşu, galben şi albastru. De altfel, spaniolii care contestă regalitatea încă se mai afişează cu acest steag.

Suporterii spanioli sunt de părere că nu era indicat ca Adidas să folosească acum o asemenea combinaţie, în contextul politic agitat. Firma de echipament sportiv se apără însă, susţine că echipamentul nu are niciun fel de mesaj politic şi a fost inspirat din tricourile purtate la CM 1994.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...