Trimite e-mail | Printeaza
Politic
07.11.2017

Letonia încurajează Republica Moldova să continue realizarea reformelor în apropierea de UE

Letonia încurajează Republica Moldova să continue realizarea reformelor în apropierea de UE

Agenda integrării europene a Republicii Moldova a fost discutată la întrevederea Președintelui Parlamentului Andrian Candu cu Edgars Rinkēvičs, Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia.

”Sprijinul Letoniei este foarte important pentru Republica Moldova în procesul de integrare europeană, inclusiv în depășirea provocărilor existente. În următoarea perioadă avem de implementat o serie de reforme dificile în diferite domenii, prioritare rămânând a fi aplicarea Acordului de Asociere și continuarea discuțiilor cu FMI”, a declarat Andrian Candu.

Letonia va continua să sprijine Republica Moldova în apropierea de UE, îndemnând țara noastră să continue implementarea reformelor. Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia și-a exprimat speranța că Summitul de la Bruxelles va reconfirma suportul oferit de UE statelor din cadrul Parteneriatului Estic.

În cadrul întrevederii au mai fost discutate aspecte ce țin de consolidarea cooperării interparlamentare moldo-letone, precum și măsurile de combatere a propagandei rusești prin intermediul mass-media.

În anul curent, Letonia oferă Republicii Moldova asistenţă financiară totală de peste 100 mii euro, prin proiecte bilaterale, în contextul promovării reformelor de modernizare a ţării.

Ministrul Afacerilor Externe al Republicii Letonia, Edgars Rinkēvičs efectuează o  vizită de documentare în Republica Moldova în preajma Summitului Parteneriatului Estic de la Bruxelles, care va avea loc la sfârșitul lunii noiembrie, anunță Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova.

cuvinte-cheie:

Comentarii (0)

 

Sus