/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone, reuniune NATO-Ucraina și recordul anunțat de Zelenski

/VIDEO/ Îi irită prezența jurnaliștilor. Avocații suspecților în dosarul Braguța au cerut „ședință închisă”

missing
07 noiembrie 2017, ora 18:41

Nici de această dată cei suspectați că l-ar fi bătut pe Braguța nu au binevoit să discute cu jurnaliștii. Înconjurați de polițiști și cu fețele acoperite, aceștia au intrat, iar ulterior au ieșit din sala de judecată fără a scoate un cuvânt.

Magistrații au suspendat audierile în privința polițistului Aurel Șapteboi, învinuit de rele tratamente în raport cu Andrei Braguța, invocând motive de sănătate. Totuși, procesul de judecată a continuat. Avocații suspecților au cerut ca ședința să se desfășoare „cu ușile închise” – demers respins de către magistrați.

Instanța de judecată din principiu a decis să fie una publică respingând demersul avocaților, dar pe măsură ce se va ajunge la examinarea anumitor probe, instanța va solicita presei să fie închisă”, Victor Munteanu, avocatul familiei Braguta.

Un alt avocat a cerut instanței de judecată încetarea urmăririi penale în privința clientului său. Nu se cunosc motivele ce l-au determinat să facă asta, avocatul prezentându-i judecătorului un demers în scris în acest sens.

Persistă riscul încă de la urmărirea penală de eschivare de la răspundere, poate și influențarea unor martori, și împiedicarea derulării cauzei”, susține procurorul Ruslan Lupașcu.

De asemenea, magistrații au decis prelungirea mandatului de arest emis pe numele polițiștilor suspectați de inacțiune în acest dosar.

Cum comentați decizia instanței? Sunteți deacord cu ea?” – A fost prelungită măsura preventivă, a fost numită cauza spre judecare, iar ședința preliminară a fost finalizată”, a declarat procurorul.

Andrei Braguța a fost reținut în august de Poliția de Patrulare după ce s-ar fi împotrivit somațiilor oamenilor legii. La 10 zile după arest, tânărul a decedat în condiții suspecte în penitenciar. În acest caz sunt învinuite șapte persoane, dintre care trei polițiști. Aceștia riscă de la 8 la 15 ani de pușcărie

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram