Prinşi la hotar: doi minori din Basarabeasca au încercat să ajute o femeie să treacă în mod ilegal peste frontieră

Polițiștii de frontieră au reținut doi minori din Basarabeasca care au traversat ilegal frontiera moldo-ucraineană. Reținerea a avut loc în seara zilei de 5 noiembrie, în timp ce cei doi au încercat să ajute o femeie să treacă în mod ilegal peste frontiera moldo-ucraineană.

Astfel, Serviciul pe subdiviziune al Sectorului Poliției de Frontieră Basarabeasca, aflată în misiune de supraveghere a frontierei de stat, prin intermediul dispozitivelor de detecție și alertă a observat trei persoane, două tineri şi o femeie, care se îndreptau spre linia de frontieră.

La fața locului, inspectorii sectorului au intervenit pentru reținerea acestora. De asemenea a fost transmisă informația și Serviciului de Grăniceri a Ucrainei pentru a interveni.

Urmare a acțiunilor de reținere în comun, au fost depistați doi minori cu vârste de 17 ani, ambii locuitori ai satului Basarabeasca.

În declarații, făptuitorii și-au justificat trecere ilegală a frontierei de stat prin faptul că au încercat să ajute o femeie să treacă în mod ilegal peste frontiera moldo-ucraineană, așa cum aceasta nu deținea niciun act de identitate pentru traversare. De asemenea, din cercetările primare s-a stabilit că în organizarea acestei scheme, mai este implicat un bărbat, cunoscutul acesteia, care la fel, a ajutat-o în acțiunea de traversare ilegală cu ajutorul unui automobil, așteptând-o de partea cealaltă a frontierei.

Pentru elucidarea circumstanțelor infracțiunii, au fost inițiate un șir de măsuri speciale de investigații de către ofițerii SPF Basarabeasca în conlucrare activă cu ofițerii Serviciului de Grăniceri a Ucrainei, pentru a identifica femeia și alte persoane implicate în organizarea migrației ilegale.

Pentru fapta comisă, persoanele reținute dacă vor fi găsite vinovate, riscă pedeapsă penală: amendă în mărime de la 850 la 1150 de unităţi convenţionale sau cu închisoare de la 3 la 5 ani.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.