18:56:16 25.04.2024
Stiri

Pentru ce va cheltui UE aproape două MILIOANE de euro în R. Moldova, în cadrul unui proiect lansat astăzi la Chișinău

Economie 07.11.2017 17:19 Vizualizări2008 Autor: Ziarul National
Pentru ce va cheltui UE aproape două MILIOANE de euro în R. Moldova, în cadrul unui proiect lansat astăzi la Chișinău


Comisarul european pe Comerț, Cecilia Malmstrӧm, a lansat astăzi la Chișinău, alături de oficiali din R. Moldova, un nou proiect finanțat de UE care are drept scop completarea vacuumului informațional, în special la nivel sectorial, privind beneficiile și avantajele oferite de Acordul de asociere și Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (DCFTA).

Proiectul „Vizibilitate și comunicare pentru acțiunile referitoare la implementarea Acordului de Asociere/Zona de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător” va fi implementat până în august 2019 și are un buget de 1,9 milioane de euro.

Cu acești bani, vor fi desfășurate activități e întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Gagauzia și Transnistria, printre acestea numărându-se furnizarea informațiilor practice și specifice privind modul de valorificare a oportunităților oferite de DCFTA și cum pot fi depășite provocările în acest sens.

Una dintre primele activități ale acestui proiect va consta în realizarea unui sondaj de opinie realizat la nivel național și o cercetare aprofundată regională pentru a înțelege exact de ce fel de informații au nevoie cetățenii, dar și reprezentanții mediului de afaceri despre DCFTA și care este asistența necesară pentru a-i ajuta să profite de oportunitățile în cadrul Acordului de Asociere/DCFTA.

Totodată, va fi deschis un „birou online de știri” care va oferi știri obiective despre DCFTA, construind parteneriate cu mass-media națională și locală, care vor include date și resurse de informare pentru jurnaliști.

De asemenea, va fi acordată asistență specifică prin intermediul ghișeului unic mobil, inclusiv un meniu online cu toate informațiile, consultanță, traininguri și asistența necesară, iar un vehicul va face un tur al regiunilor țării și va livra informații și consultanță pentru mediul de afaceri local și comunități.

În cadrul proiectului vor fi organizate și trei campanii de informare naționale și o serie de materiale video pentru a informa populația și mediul de afaceri despre ce înseamnă DCFTA în termeni practici – noi oportunități, investiții, locuri de muncă, o calitate mai bună a vieții, a produselor și serviciilor pentru toți cetățenii.

Printre activitățile proiectului se mai numără 40 de evenimente pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv sesiuni de instruire practice pentru mediul de business din diferite sectoare ale economiei despre ce pașii necesari pentru a profita de avantajele pe care le oferă DCFTA.

„Acest proiect are drept scop asigurarea unei comunicări mai bune cu mediul de afaceri din Republica Moldova. Antreprenorii vor putea afla mai multe despre cum pot ei utiliza beneficiile Zonei de Liber Schimb. Este un proiect care va facilita și va încuraja şi mai mult exporturile moldovenești pe piața europeană”, a declarat Cecilia Malmstrӧm astăzi la ceremonia de lansare a acestui proiect finanțat de UE.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md