Doar nouă din 51 de consilieri municipali, prezenţi la „şedinţa” convocată de noul primar general interimar, Silvia Radu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Doar nouă consilieri municipali din partea PPEM, PLDM, PD şi câţiva neafiliaţi, din totalul celor 51 membri ai Consiliului Municipal Chişinău, au dat curs invitaţiei, fiind prezenţi astăzi la „şedinţa” convocată de noul primar general interimar, Silvia Radu, „pentru a face cunoştinţă, dar şi pentru a stabili modalitatea de conlucrare de mai departe a Consiliului Municipal Chişinău cu executivul administraţiei publice locale a capitalei”. Despre aceasta a scris pe reţelele de socializare consilierul municipal Ilian Caşu.

Iniţial, întrunirea avea să aibă loc în sala de şedinţe a Primăriei şi urma să participe şi presa, însă, potrivit consilierului ales din partea „Partidului Nostru”, „văzând o prezenţă atât de modestă…s-a întâlnit cu cei prezenţi într-o sală mai mică, fără presă”.

Vedeţi şi: (DOC) Silvia Radu gafează din nou. Ce acţiuni ale acesteia au trezit nemulţumirea unor consilieri municipali

Este de menţionat că mai mulţi consilieri municipali, din diferite fracţiuni, au contestat modul în care Silvia Radu a ajuns în funcţia de viceprimar şi primar interimar al capitalei, prin numirea de către un alt viceprimar şi primar interimar, Nistor Grozavu. Asta după ce la două şedinţe ale Consiliului Municipal Chişinău, socialiştii şi liberal-democraţii au propus şi susţinut excluderea chestiunii privind numirea viceprimarilor de pe ordinea de zi. Astfel, în temeiul legii privind Statutul municipiului Chişinău, Nistor Grozavu, constatând că cele „două tentative de numire a viceprimarilor” de către Consiliul Municipal Chişinău, prevăzute de lege, au consumate, a numit candidaturile lui Ruslan Codreanu şi Silviei Radu în funcţia de viceprimar, iar ulterior şi-a retras atribuţiile de primar interimar în favoarea Silviei Radu.

Acum socialiştii anunţă că vor contesta în instanţă modalitatea de numire a celor doi viceprimari. La fel intenţionează să procedeze şi Partidul Liberal.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...