Chirtoacă iese la rampă şi îl acuză pe Grozavu că a numit-o ilegal pe Radu primar general interimar

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primăria nu are legitimitate, deoarece un viceprimar, fiind interimar, deținând în mod ilegal şi interimatul funcției de primar, nu putea propune alți viceprimari, aceasta este o dublă ilegalitate. Aşa a comentat edilul suspendat al capitalei Dorin Chirtoacă numirea Silviei Radu la cârma instituției.

Edilul suspendat al Capitalei se arată indignat de faptul că Radu s-a instalat în cabinetul său de la Primărie. „În Primărie erau destule birouri libere de viceprimar, trei birouri din totalul de patru. Chiar de ar fi intrat în acelea, oricum mai rămânea unul liber, pe lângă cel al subsemnatului. De ce demonstrativ trebuiau aruncate lucrurile afară? Semnal pentru subalterni, pentru justiție, pentru societate? Preluarea puterii? Bine, dar unde e Legea, Constituția, unde e mandatul din partea cetățenilor?”, se întreabă Chirtoacă.

Mai mult, edilul suspendat spune că fostul primar interimar Nistor Grozavu ar fi încălcat legea atunci când a numit-o pe Silvia Radu la funcția de primar interimar. „Un viceprimar, fiind interimar la propria funcție, deținând în mod ilegal și interimatul funcției de primar, nu putea propune alți viceprimari. Este o dublă ilegalitate”, comentează Chirtoacă.

„Ori viceprimarul nu este o persoană aleasă direct prin vot de cetățeni, iar în cazul de față are și mandatul expirat încă din anul 2011, nefiind confirmat de Consiliul Municipal Chișinău (CMC), astfel neputând asigura de drept interimatul funcției de primar. Nu există interimat la interimat. Prin urmare în cazul de față, având în vedere arestarea abuzivă și suspendarea ilegala a subsemnatului, doar CMC putea lua o astfel de decizie fie cu privire la orice persoană, fie și chiar și viceprimarul respectiv. Deci, fără CMC, în nici un caz o decizie cu privire la interimat nu putea fi luată”, se mai arată în mesajul edilului suspendat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...