Vagabondajul practicat de minori, în vizorul poliției; Zeci de copii găsiţi, petrecându-şi timpul în stradă

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un număr 700 de copii aflați în situații de risc au fost vizitați la domiciliu de către poliţişti. Dintre aceștia, 38 au fost depistați în locuri publice fără supravegherea părinților, dintre care 21 practicau vagabondajul și cerșitul.

Potrivit polițiștilor, au fost verificate aproximativ 600 de instituții de agrement şi locuri des frecventate de minori, dintre care parcuri, subsoluri, construcții abandonate, gări auto şi feroviare, precum și 154 de localuri „internet-cafe”.

În acest context, poliţia recomandă părinților şi reprezentanților legali să-și supravegheze în permanență copii pentru a evita cazurile de dispariții, accidente de circulație și vătămări corporale din neatenţie. De asemenea, ar fi benefic ca părintele să discute deschis cu copilul şi să-i spună ce trebuie să facă în situaţia în care se rătăceşte.

Potrivit polițiștilor, părinţii trebuie să explice copiilor că au voie să plece de la domiciliu doar cu permisiunea adulților și că trebuie să spună întotdeauna unde şi cu cine pleacă şi ar fi corect să interzică copiilor să se joace în zonele aglomerate sau în adiacentul părții carosabilului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...