Actualitate

Guvernul a prezentat cadrul general final al proiectului „Prima Casă”

În cadrul unui briefing de presă, liderul democraților a specificat că azi au fost propuse mai multe completări care să aducă beneficii pentru tinerii ce doresc să-și procure o locuință.

„Am acordat sprijin politic pentru acest proiect destinat tinerilor, pentru ca aceștia să rămână acasă și să nu mai plece peste hotare. Au fost propuse câteva soluții concrete pentru a stimula tinerii din anumite categorii sociale ca să-și poată achiziționa aceste locuințe beneficiind de anumite facilități. La fel, am cerut să se vadă dacă putem găsi soluții ca statul să compenseze tinerilor jumătate din dobânda achitată pentru creditul imobiliar", a spus Vlad Plahotniuc.

Totodată, sursa citată a menționat că „Guvernul va aproba cadrul general al proiectului, după care vor fi identificate soluțiile și vor fi făcute complementările care vor aduce beneficii pentru oameni, în special pentru tinerii specialiști".

Conform proiectului, tinerii vor contribui iniţial cu doar 10% din costul locuinței, 90% constituind creditul de la bancă. Acesta va fi acordat pe un termen de 25 de ani, cu marja băncii nu mai mare de 3%, la care se va adăuga rata dobânzii pentru creditele medii pentru 6-12 luni. Valoarea locuinţei nu va depăşi un milion de lei. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *