Plahotniuc către Dodon şi Ghimpu: Împreună deţineţi majoritatea în CMC. De ce lăsaţi PD-ul să vă pună primarul interimar şi viceprimarii?

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Acuzat că a preluat conducerea Primăriei municipiului Chişinău, prin numirea Silviei Radu în funcţia de primar general interimar al capitalei, Vlad Plahotniuc nu neagă acest lucru, dar le reproşează socialiştilor şi liberalilor că, având împreună majoritatea în CMC, nu au numit viceprimarii, dar „au lăsat” Partidul Democrat, având un singur consilier municipal, să facă acest lucru. Totuşi, după numirea Silviei Radu, PD a decis să găsească o cale de a conlucra, „indiferent cine va conduce Primăria capitalei”.

Potrivit lui Plahotniuc, după numirea a doi viceprimari noi, precum şi promovarea unuia dintre aceştia în funcţia de primar general interimar, „socialiştii şi liberalii au ieşit în faţa opiniei publice practic cu aceleaşi idei” şi anume că „Plahotniuc, prin atac raider, prin nominalizarea anumitor viceprimari, a preluat Primăria”. „Sună cunoscută melodia aceasta. Au mai spus-o şi alţii până acum. Vreau să-i întreb pe Dodon şi Ghimpu, voi, împreună ca partide, deţineţi majoritatea în Consiliul municipal. Şi atunci, de ce nu puneţi voi, împreună, un primar interimar, dacă oricum aşa omogen exprimaţi nemulţumirea faţă de cei care au fost nominalizaţi ca viceprimari? De ce lăsaţi Partidul Democrat, care are doar un singur consilier în Consiliul municipal, să vă pună primarul interimar şi viceprimarii?!”, a întrebat liderul PD în cadrul briefingului săptămânal de astăzi organizat la sediul formaţiunii.

Vlad Plahotniuc: „Socialiştii şi liberalii pot să facă tot ce vor în Primăria mun. Chişinău, ei deţin majoritatea în Consiliul municipal, ei pot să mute chiar şi Primăria ori la Coloniţa, ori la Condriţa. Au toate voturile să o facă, dar ei stau şi plâng la televizoare că Partidul Democrat, cu doar un singur vot în Consiliul municipal le-a luat Primăria. Apare întrebarea firească: fie socialiştii şi liberalii sunt nişte neputincioşi şi democraţii, doar cu un vot au ajuns mai tari decât ambele partide, fie ei mint ca totdeauna”.

Acesta a ţinut să mai răspundă la întrebarea „de ce PL şi PSRM s-au speriat atât de mult la numirea viceprimarilor?”. „În primul rând, ei se tem că lucrurile în Primăria capitalei se vor schimba spre bine. În al doilea, evident că se tem că pierd controlul asupra instituţiei care, până acum, le-a adus atâta safisfacţie şi beneficii şi atâtea insatisfacţii locuitorilor capitalei. Din păcate pentru ei, ei nu pot astăzi să justifice că în capitală lucrurile stau prost pentru că Plahotniuc e vinovat”, a mai menţionat preşedintele democrat.

Vedeţi şi: Ghimpu: Silvia Radu este candidatura lui Plahotniuc. Socialiștii au făcut jocurile PD-ului

Cu toate acestea, potrivit lui Plahotniuc, Partidul Democrat a decis că „indiferent cine va conduce Primăria capitalei” va găsi „o cale de a conlucra activ cu primăria pentru eficientizarea activităţii primăriei, dar şi pentru eliminarea tuturor schemelor de corupţie care paralizează activitatea instituţiei”. „Declar responsabil că, la moment, Partidul Democrat nu are niciun fel de aspiraţii politice în ceea ce priveşte primăria, dar este gata să sprijine prin intermediul guvernului toate proiectele bune pentru capitală care vor fi în interesul cetăţenilor”, a conchis Plahotniuc la subiectul dat.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...