03:37:07 29.03.2024
Stiri

Condrabanda cu țigări, afacerea unui polițist de frontieră din R. Moldova: Dat în vileag de un coleg din România

Anticorupție 07.11.2017 12:19 Vizualizări3125 Autor: Ziarul National
Condrabanda cu țigări, afacerea unui polițist de frontieră din R. Moldova: Dat în vileag de un coleg din România
Poză simbol


Un polițist de frontieră din R. Moldova a solicitat ajutorul unui coleg de la Sectorul Poliţiei de Frontieră Ţuţora (Iaşi) să permită introducerea ilegală a unor cantități mari de țigări peste Prut, în schimbul a 50 de euro pentru fiecare bax trecut în România.

Polițistul de frontieră din România a raportat acest caz superiorilor săi și l-au lăsat pe omul legii din R. Moldova să-și ducă planul la bun sfârșit de câteva ori, după care a fost prins.

Procuratura Anticorupţie anunță că a finalizat urmărirea penală şi a expediat în judecată cauza penală de învinuire a doi bărbaţi, printre care şi un poliţist de frontieră acuzaţi de corupere activă şi contrabandă.

Potrivit procurorilor, acţiunile infracţionale au început în noiembrie 2014, când poliţistul de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Ţuţora (Iaşi) a formulat un denunţ pe numele colegului din R. Moldova.

În luna decembrie 2014, a fost autorizată introducerea supravegheată în România, peste râul Prut, a mai multor transporturi de ţigări de contrabandă, cantitatea totală fiind de peste 60 de mii de pachete cu ţigări.

Pentru aceste transporturi, învinuiţii şi patru cetăţeni români au oferit poliţiştilor de frontieră români suma de 7 500 de euro pentru ajutorul acordat.

În iunie 2015, a fost organizată o acţiune în care au fost efectuate, simultan, 15 percheziţii - șapte pe teritoriul României şi opt pe teritoriul Republicii Moldova. Astfel, în urma acţiunii pe teritoriul României, au fost descoperite 8 745 de pachete de ţigări cu provenienţă din Republica Moldova.

Dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă până la 10 ani de închisoare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md