(foto): Au achitat nota la un click distanță și s-au ales cu BONUS și premii. Paynet și Draft Arena și-au premiat câștigătorii

i

Acum două săptămâni Paynet a lansat Mobile Commerce, o aplicație prin intermediul căreia poți să-ți achiți nota de plată într-un local, la scanarea unui QR-code. Această implementare reprezintă o inovație pentru Republica Moldova, iar primul local din Chișinău care a acceptat provocarea este Draft Arena. În perioada 23 octombrie – 5 noiembrie, în parteneriat cu administrația localului, Paynet a lansat o promoție, iar opt norocoși s-au ales cu premii în sumă de 1.000 de lei, care au fost transferați în portofelele lor electronice și vor fi cheltuiți după bunul lor plac.

Cei care au pășit pragul localului au fost incitați de această inovație, iar ca să se convingă de eficiența acesteia au participat la promoție.

În cadrul unui eveniment, administrația Draft Arena și reprezentanții Paynet au ținut să menționeze beneficiile implementării unui sistem de plată electronic și au premiat tinerii care au acceptat provocarea. Concursul a fost unul onest, iar premiile, pe cinste. Până la urmă, toți au avut de câștigat, deoarece persoanele care și-au achitat consumația prin intermediul aplicației au obținut 7% bonus, pe care cu ușurință l-au putut regăsi în contul său de bani electronici.

 

collage4

„Moldova este relativ receptivă la dezvoltările în sectorul IT, se observă și o tendință în ceea ce ține de folosirea unor device-uri IT, în special ca modalitate de plată, noi promovăm cultura achitării non-cash, aceasta ar presupune și creșterea încasărilor la stat. La momentul actual, după doi ani de activitate pe piața Moldovei, peste 30 de mii de persoane se folosesc de serviciile paynet”, menționează Boris Foca, manager de proiect paynet.

Promoția s-a bucurat de popularitate, în special printre tineri. Aceștia nu au ezitat să vadă imediat cum funcționează aceasta, au urmat toți pașii indicați pentru a-și achita consumația utilizând telefonul mobil. Chiar dacă inițial erau motivați de premiul de 1.000 de lei, pe parcurs ideea de a se lipsi de banii cash le-a plăcut prea mult.

 

collage2

Dacă implicarea tinerilor se poate explica printr-o curiozitate specifică în legătură cu lucrurile noi, conducerea localurilor manifestă interes deoarece astfel își pot surprinde și atrage clienții cu un mod mai simplu și sigur de achitare a notei. „Noi suntem într-un pas cu tehnologia, rețeaua Draft întotdeauna urmărește inovațiile și nu ezită să le aplice. Rețeaua noastră tinde să fie mai aproape de oaspeții care își doresc să renunțe la cash și să treacă la portofelele electronice. Este o tendință globală de a trece la formatul telefon mobil – portofel electronic, deoarece este comod din moment ce mai mereu ținem smartphone-ul în mână. Nu toți în Republica Moldova sunt gata să se dezică de banii cash, au fost persoane care au perceput oferta noastră destul de sceptic, dar în mare parte tinerii au fost stimulați de concurs și impresionați de ideea că își pot achita nota la scanarea unui QR-code”, spune Alexandru Doba, administrator la Draft Arena.

Inovativ pe piața din Moldova, mobile commerce se bucură de succes. Chiar și cei care nu „prietenesc” prea bine cu tehnologiile au încercat să se familiarizeze cu Paynet-ul, iar experiența s-a dovedit a fi destul de plăcută. „Nu sunt clientă fidelă a localului Draft Arena, dar mi-a plăcut promoția. Până acum câteva ore nici nu știam de existența Paynet-ului, dar m-a surprins într-un mod plăcut. Am asimilat modul de funcționare în doar câteva minute, cu toate că nu prea prietenesc cu tot ce ține de inovațiile în domeniul aplicațiilor mobile. Chiar a început să-mi placă ideea că aș putea în viitorul apropiat să-mi achit consumația practic în toate localurile din Capitală având la îndemână doar un telefon mobil. Azi nu am reușit să mă enumăr printre norocoșii care s-au ales cu premii, dar nu mă întristez”, spune Alina Onța.

 

collage3

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente