Slusari, despre formarea circumscripțiilor: Au unit Sîngera cu Trușeni și Condrița cu Vadul lui Vodă pentru a favoriza socialiștii

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Circumscripțiile uninominale au fost formate în așa fel încât să fie favorizații reprezentanții PSRM și cei ai PD, susține vicepreședintele Platformei DA Alexandru Slusari.

El dă exemplul Chișinăului, acolo unde suburbiile, care votează profund pentru candidații proeuropeni, au fost rupte de la capitală, fiind formate doar 2 circumscripții din acestea.

„În urma exercițiului de modelare am constatat că în 6 din 11 circumscripții a câștigat Igor Nicolaevici. Dar din cele 5 circumscripții câștigate de Maia Sandu în două diferența este una minusculă, de câteva sute de voturi, care ușor poate fi compensată la următoarele alegeri parlamentare cu coruperea alegătorilor și falsificarea rezultatelor”, a menționat Slusari.

„Anume, în scopul recroirii hărții politice ale capitalei în favoare socialiștilor, toate suburbiile au fost întrunite doar în două circumsripții. Pentru asta Sîngera este unită cu Trușeni, iar Condrița cu Vadul-lui-Vodă. Nu ne încălzește faptul că în suburbiile anul trecut candidatul comun a devansat pe Dodon cu 13 mii de voturi. Aici urmează să fie aleși doar doi deputați”, a exemplificat acesta.

El spune că această situație se atestă la nivel național, fiind o „împărțeală” între Plahotniuc și Dodon.

„Semnele împărțirii le-am depistat aproape în toate raioanele țării, multe din care au fost ciopârțite chiar în trei circumscripții. Nu este clar cum vor fi constituite consiliile de circumscripții (după principiul administrativ-teritorial sau doar în fiecare circumscripție) și unde vor fi examinate litigiile electorale în teritoriul. Haosul și interpretarea arbitrară a legislației electorale sunt garantate”, a mai menționat Alexandru Slusari.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...