Dezvăluire incredibilă despre gigantul Apple în dosarele Paradise Papers

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Apple și-a mutat toate operațiunile într-o mică insulă de lângă Normandia pentru a plăti taxe cât mai mici, după ce schema irlandeză nu a mai funcționat.

Noua scurgere masivă de informații despre paradisuri fiscale dezvăluie că gigantul american Apple și-a mutat operațiunile fiscale într-o mică insulă de lângă Normandia pentru a plăti taxe cât mai mici.

În apărarea sa, compania condusă de Tim Cook susține că nu a încălcat legea și că este cel mai mare contribuabil din lume. Grupul de tehnologie are lichidități estimate la peste 252 miliarde dolari în afara SUA.

Apple are lichidități de peste 252 miliarde dolari în afară SUA și vrea cu orice preț să plătească taxe cât mai mici. Până în 2013 a putut exploata un vid legislativ irlandez, dar intervenția Comisiei Europene a făcut că avantajele uriașe din Irlanda să nu mai fie posibile.

În august 2016 Comisia Europeană a decis, după o anchetă de trei ani, că Irlanda a acordat beneficii ilegale în valoare totală de 13 miliarde euro celor de la Apple în perioadă 2003-2013 .


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...