Bucureştiul este pe locul zece în topul celor mai ieftine oraşe din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Capitala României, Bucureşti, este anul acesta, alături de Kiev şi New Delhi, pe locul zece în topul celor mai ieftine oraşe din lume, potrivit unui studiu de specialitate, scrie Rador.

Autorii cercetării au dat ca exemplu preţul mediu al câtorva produse considerate reprezentative, precum pâinea, vinul, un pachet de ţigări sau un litru de benzină. Studiul a comparat peste 400 de preţuri la 160 de produse şi servicii, inclusiv costurile legate de mâncare, chirie, transport şi divertisment.

Cele mai ieftine oraşe din lume sunt Alma-Ata, centrul financiar al Kazahstanului, Lagos, din Nigeria şi Bangalore, din India. La polul opus, cele mai scumpe metropole sunt Singapore şi Hong Kong, dar şi alte oraşe asiatice, precum Tokyo, Osaka sau Seul.

Din Europa Occidentală, Zurich şi Geneva sunt pe locul trei, respectiv, pe şapte, iar Parisul pe opt. New York este singurul oraş din America de Nord în clasament, fiind doar pe locul nouă, din cauza deprecierii dolarului, care a afectat şi poziţia altor metropole americane.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...