O moldoveancă a fost inclusă în lista BBC „100 cele mai inspiraţionale femei din lume”

Безымянный

A supravieţuit violenţei domestice şi a ajuns să fie inclusă în lista BBC „100 cele mai inspiraţionale şi inovatoare femei din lume”.  Este vorba despre Maria Scorodinschi, din oraşul Drochia, care a devenit un etalon al luptei împotriva violenţei în familie, scrie tvrmoldova.md.

Maria Scorodinschi este una din femeile din Republica Moldova care au trăit drama violenţei încă din copilărie. Femeia nu s-a gândit niciodată că în propria căsnicie va trece prin acelaşi calvar. În cei opt ani de căsnicie, violenţa a fost o prezenţă constanta în viaţa ei şi a celor trei copii. Mult timp a tăcut pentru că sotul agresor provenea dintr-o familie de pedagogi. A ascuns acest fapt şi de părinţii ei.

Acum mai bine de un an, femeia a reuşit să învingă frica şi să-şi părăsească soţul violent. Femeia a devenit una din protagonistele filmelor realizate de UN Women „10 ani, uniţi împotriva violenţei!”

Recent, Maria a fost inclusă şi în lista BBC cu 100 cele mai inspiraţionale şi influente femei din lume, fiind o luptătoare împotriva violenţei domestice, care ajută şi alte victime din comunitate să depăşească această drama.

Maria, alături de cei trei copii, şi-a găsit liniştea sufletească. Munceşte si din banii câştigaţi si-a închiriat o camera într-o casă bătrânească din Drochia. A reuşit să facă ceva economii pentru a cumpăra jumătate dintr-o casă, in aceaşi curte. Pentru a-şi vedea, însă, visul realizat mai are nevoie de 2 mii de euro.

Cei care vor să dea o mână de ajutor celor patru membri ai familiei Scorodinschi o pot face apelând la numărul de pe ecran (CARTON) sau la Centrul maternal „Ariadna” din oraşul Drochia, care luptă împotriva violenţei în familie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente