Vezi ce ţară produce cea mai bună ciocolată din lume

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Londra a fost gazda unui concursului International Chocolate Awards 2017 din luna octombrie curent, în cadrul căruia a participat proprietarii companiilor producătoare de ciocolată din mai multe ţări. În cadrul concursului s-a stabilit că Peru este ţara în care se produce ce mai bună ciocolată.

Din juriu au făcut parte peste 100 de persoane proprietari de plantaţii de boabe de cacao, ciocolatieri, somelieri, scriitori, cofetari, bucătari, experţi în alimentaţie, ziarişti, blogeri. Ei au avut de ales dintre cele peste 200 de produse finaliste.

În competiţie au fost înscrise ciocolate produse în Ecuador, Danemarca, SUA, Franţa, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Mexic, Marea Britanie, Islanda, Venezuela, Columbia, Taiwan, Brazilia, Ungaria, Germania, Elveţia, Italia, Argentina, Finlanda, Belgia, Africa de Sud şi Japonia.

Concursul a avut mai multe categorii, fiind premiate cea mai bună ciocolată neagră, cea mai bună ciocolată cu lapte, dar şi cele care oferit alternative la zahăr, cele cu arome, albe, cu umpluturi, cu bucăţi întregi de fructe sau nuci, cremele de ciocolată, pralinele, cele cu caramel şi umpluturile.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...