Familiile care au salariu de 3000 de lei pot depune cereri pentru a beneficia de 40% din costul facturii pentru încălzire

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 11,500 de cereri au fost depuse la primăria municipiului Chişinău pentru a putea beneficia de compensații la plata agentului termic pe durata sezonului de încălzire 2017-2018. Dintre acestea aproape 500 de dosare au fost întocmite anul curent, potrivit datelor Primăriei capitalei.

Valoarea ajutorului la plata agentului termic este de 40% din costul facturii pentru încălzire. Astfel, solicitări pentru ajutoare pot face familii din Chișinău și din suburbii, care n-au beneficiat anterior de compensaţii, dar care au un venit global de 3000 lei lunar. De asemenea, şi beneficiarii de anul trecut pot să-şi reînnoiască cererile pentru sezonul termic 2017-2018.

Cetăţenii care au beneficiat de ajutoare sociale anterior, depun doar cereri de confirmare, prin care informează că situaţia materială a familiei nu s-a îmbunătăţit. Locuitorii din sectoarele Botanica, Centru, Râşcani şi Buiucani pot depune cereri la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ (ÎMGFL) numărul 1-23.

Potrivit datelor Primăriei capitalei în sezonul de încălzire 2016-2017, circa 39 mii de familii au beneficiat de compensaţii la plata agentului termic, pentru care din bugetul municipal s-au achitat peste 94 milioane lei.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...